Pleie av et oljet og/eller hardvoksbehandlet gulv

Et oljet eller hvitoljet parkettgulv må pleies jevnlig. 

Det er mulig å pleie gulvet med hardvoksolje og det er noen fordeler med å velge nettopp dette alternativet.

Den første fordelen er at hardvoksolje gir veldig god beskyttelse mot flekker. Hardvoksoljen legger seg som et filter på overflaten av parketten og beskytter treet mot smuss og skitt.

Den andre fordelen er at hardvoksolje krever  færre behandlinger enn alternativet pleieolje. Parkettgulvet bør pleies ca en gang hvert 4-6 år ved bruk av hardvoksolje. Hvis man påfører pleieolje, må gulvet pleies ca en gang i året.

Hardvoksolje kan brukes på ubehandlede, oljede og hvitoljede parkettgulv.

GaardLangøen as selger hardvoksolje fra Osmo og Bona.

Det  er viktig at innetemperatur ligger mellom  18-23 grader og at gulvet er rent og tørt, når parkettgulvet behandles med hardvoksolje.

Hardvoksolje påføres enkelt med en korthåret malerrull. Det er viktig å påføre et tynt og jevnt lag. Husk at hardvoksen skal påføres i lengderetning av treet.

Det er viktig å passe på at det ikke er opphopninger av hardvoksolje ved behandling, men at det blir påført et jevnt lag. På den måten unngås det at parketten blir skjoldete.

Hardvoksen vil være tørr i løpet av 12-14 timer i et normalt inneklima på 23 grader og en relativ luftfuktighet på under 50%. Hvis det er lavere temperatur og/eller høy luftfuktighet, kan tørketiden være lengre.

Gulvet kan brukes forsiktig etter 48 timer, men det er først etter 5-7 dager at gulvet er gjennomherdet ved normale innendørs forhold.

Husk at alle kluter/filler som inneholder rester av produktet kan være utsatt for selvantenning. Disse må enten dyppes i vann eller oppbevares i godkjent metallbeholder.

Har du et oljet gulv og ønsker kun olje på gulvet?

Da er det meget viktig å regelmessig påføre vedlikeholdsolje for å ikke skade treverket. Du får kjøpt vedlikeholdsolje hos oss, eller så kan vi ta jobben med å påføre oljen for deg.

Pleieolje natur er et pleieprodukt som brukes til å vedlikeholde et oljet gulv. Man bruker pleieolje for å mette treet, slik at parketten er mer motstandsdyktig mot flekker og blir at man bevarer parkettgulvet på en best mulig måte.

1 liter holder til ca 40 kvm.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *